To bi se zapravo moglo dogoditi ako se morate izolirati nakon isteka roka zakupa

Dok su ispiti gotovi i ljeto je čvrsto na putu, mnogi studenti uživaju u laganom popuštanju ograničenja tijekom posljednjih nekoliko tjedana izlazeći i uzimajući pince.Nažalost, nedavno je došlo do skoka u stopama zaraze koronavirusom na sveučilišnim područjima kao što su Hyde Park u Leedsu, gdje stopa trenutno iznosi 1.547 na 100.000. Realnost za mnoge studente je takva morat će se samoizolirati u svojim studentskim domovima nakon isteka ugovora o najmu (većina njih završava 30. lipnjath).

kada tinder ažurira vašu lokaciju

Iako je vlada ohrabrivala stanodavce da promijene datume selidbe, realnost je da bi oni mogli na kraju stvarno uništiti one koji se moraju samoizolirati. Evo što bi se točno moglo dogoditi ako se morate samoizolirati nakon isteka stanarskog prava.Ako vam je rečeno da se samoizolirate, po zakonu morate ostati u toj nekretnini

Ako nemate sreće da dobijete koronavirus ili ste dobili upute da se samoizolirate, zakon je da se morate izolirati u kući u kojoj ste boravili u trenutku kada ste dobili upute.

A ako vaš ugovor o najmu prestane prije nego što završi razdoblje samoizolacije, morate ostati u istoj nekretnini. To znači da najmodavci moraju biti donekle fleksibilni kada pregovaraju o promjeni stanara.Najmodavac vjerojatno neće naplaćivati ​​novim stanarima dane kada ne mogu pristupiti nekretnini

Mislim, ovo ima savršenog smisla. Bilo bi potpuno nepravedno da najmodavac naplaćuje dolaznim stanarima vrijeme tijekom kojeg ne mogu ući u svoj posjed. Ali problem je što većina iznajmljivača neće platiti taj račun.

Možda ćete morati platiti dodatne dane boravka u objektu

Vrlo je vjerojatno da ćete morati platiti dodatnu najamninu za dane koje morate ostati u nekretnini nakon isteka ugovora o najmu.što je ferrell kao u stvarnom životu

Povrh toga, možda ćete morati platiti dezinfekciju svoje imovine kako bi stanodavac mogao pripremiti kuću za sljedeće stanare.

Mogli biste na kraju platiti cijela tri mjeseca stanarine

Ovo bi bilo sve vrste vrhunaca, ali je, nažalost, savršeno legalno. Ako ne napustite nekretninu nakon isteka ugovora na određeno vrijeme, javlja se nešto što se zove zakonski periodični zakup.

U ovoj situaciji, morali biste pokriti standardno razdoblje za koje ste prethodno plaćali najam. Na primjer, ako ste plaćali stanarinu mjesečno, morali biste pokriti sljedeći mjesec, ili ako ste plaćali tromjesečno, sljedeća tri mjeseca. To je ozbiljan iznos gotovine.

Svakako biste trebali pokušati dogovoriti uvjete sa svojim stanodavcem

Ako se nađete u ovoj nesretnoj situaciji, svakako biste trebali pokušati dogovoriti dogovor sa svojim stanodavcem. Sva je prilika da bi mogli nešto riješiti s vama.

Vladine smjernice su da se ovakva vrsta pregovora treba održati. Glasnogovornik Odjela za stambena pitanja rekao je City Mill-u: preseljenje kući nije prikladno ako oni koji su uključeni predstavljaju izravan rizik od prenošenja koronavirusa (Covid-19). Vidjeti: Covid-19 Smjernice Ostanite kod kuće .

Snažno pozivamo pružatelje smještaja i privatne iznajmljivače da postignu prijateljske sporazume sa stanarima, uključujući studente, i da promijene datume preseljenja kako bi osigurali da mogu dovršiti svoje razdoblje samoizolacije.

Možda ćete moći dobiti financijsku potporu od Sheme zaštite depozita ili od svog sveučilišta

Generation Rent je grupa kampanja koja se bori za pravo iznajmljivača. Zamjenik ravnatelja Dan Wilson Craw rekao je City Millu: Ako se od vas traži da se samoizolirate nakon isteka vašeg stanarskog odnosa, trebali biste obavijestiti svog stanodavca ili agenta koji bi trebao biti suosjećajan i preurediti datum vašeg odlaska.

Ako ostanete nakon isteka najma, vaš najmodavac može zahtijevati najam za dane prekoračenja i zatražiti to od vašeg depozita ako ga ne platite, iako ako se ne slažete s odbitakom, možete pokrenuti spor putem zaštite depozita shema.

Vaše sveučilište može imati fond za poteškoće koji će vam pomoći u pokrivanju neočekivanih troškova.

Povezane priče koje preporučuje ovaj pisac:

• Iznajmljivači Uni naplaćuju dodatnu stanarinu studentima u samoizolaciji koji se ne mogu iseliti

• 42 posto studenata Leedsa kaže da imaju Covid od rujna 2020

koliko dobro poznaješ sumrak

• Ovo su sveučilišta gdje su studenti najviše platili kazne za Covid