Šokantna istinita priča o otmici Lise McVey, iza Believe Me na Netflixu

Netflix je upravo dodao pravu kriminalističku dramu Vjerujte mi: Otmica Lise McVey . Film se temelji na istinitoj priči i rekreira ono što se dogodilo Lisa McVey , koju je serijski ubojica oteo kada je imala 17 godina.Lisu glumi Katie Douglas, koju biste mogli prepoznati po Ginny i Georgiji , a film podsjeća na njezinu muku koju je ubojica držao i mučio 26 sati. Prvoj projekciji filma prisustvovala je prava Lisa McVey. Evo pune istinite priče o tome što se dogodilo.

CW: Ovi članci sadrže detalje priče uključujući seksualni napad i otmicu.

Lisa McVey, Believe Me: The Abduction of Lisa McVey, istinita priča, Netflix,

putem Netflixa

Vjerujte mi: Otmica Lise McVey temelji se na istinitoj priči o tome što se dogodilo Lisi kada je odvedena sa 17 godina

Godine 1984., kada je Lisa McVey imala 17 godina, oteo ju je Bobby Joe Long. Samo nekoliko sati prije nego što je odvedena, Lisa McVey planirala je sebi oduzeti život, ali sada kaže da ju je zbog muke odlučila preživjeti. McVey je bio mučen i seksualno zlostavljan tijekom 26 sati, prije nego što ga je uspjela nagovoriti da je oslobodi.McVey je jedina žrtva koja je preživjela serijskog ubojicu i seksualnog prijestupnika Bobbyja Joea Longa, no vjeruje se da je seksualno napao mnogo više žena prije nego što je počeo ubijati ljude. Prije nego što je uzeo Lisu, Bobby Joe Long ubio je najmanje 10 drugih žena u području Tampa Baya na Floridi. Prijavljeno je da je seksualno napao najmanje 50.

Long je počeo svoje zločine nakon što se razveo, ostavivši majku svoje dvoje djece. Navodi se da je tražio žene koje su prodavale aparate u lokalnim novinama, a zatim bi posjećivao njihove domove nadajući se da su same. Tražio bi da koristi kupaonicu prije nego što napadne žene. Nakon kratkog boravka u zatvoru, njegovi zločini su eskalirali u ubojstvo, a njegove žrtve su napadnute na različite brutalne načine.Nakon što je ubio 10, Long je oteo Lisu. Živjela je s bakom od 14. godine i pretrpjela je zlostavljanje od strane bakinog dečka, zbog čega je poželjela sebi oduzeti život. Lisa se vozila biciklom kući sa svog posla u prodavaonici krafni kada ju je Long držao na nišanu i strpao u auto. Odvedena je u njegov stan i više puta seksualno zlostavljana, dok je još uvijek držana na nišanu.

ako se odjavite s tindera, još uvijek se pojavljujete
Lisa McVey, Believe Me: The Abduction of Lisa McVey, istinita priča, Netflix, Bobby Joe Long

putem Netflixa

Govoreći o mukama u intervjuu, Lisa je rekla: Smrtno sam se bojala da će me ubiti. Ovdje sam razmišljao da se ubijem, a sad ću se boriti za život. Tada je Lisa smislila plan kako da se spasi. Rekla je Longu da bi mogla biti njegova djevojka i da nitko neće morati znati da ju je oteo.

Lisa, koja je cijelo vrijeme imala poveze na očima, uspjela je u svom umu pratiti tragove koji bi joj pomogli da Longa uhvate. Sjetila se koliko je vremena trebalo da stigne od mjesta gdje ju je odveo do svog stana i kakve su mu crte lica, od jednog trenutka kada je stavio njezine ruke na svoje lice. Pokušala je dotaknuti što više stvari u kupaonici, u nadi da će policija nakon toga uspjeti pronaći njezin DNK.

Tada je Longu rekla da se brine za svog teško bolesnog oca, koji će umrijeti bez nje, a Long ju je pustio. Lisa je ispod poveza za oči uočila rijetku sliku u autu i Long se zaustavio na blagajni na putu da je pusti. Blagajne su bile rijetke u 80-ima pa je policija i tome uspjela ući u trag. Sve je to pomoglo policiji da mu uđe u trag.

kako ne biti motika

U intervjuu nakon njenog oslobađanja , prisjetila se Lisa McVey: Kad me pustio i odvezao se, skinula sam povez s očiju i ugledala ovaj nevjerojatan hrast. Prije sam želio umrijeti, a sada sam htio živjeti, dobio sam drugu priliku za život.

Vjerujte mi: Otmica Lise McVey sada je dostupna na Netflixu. Za sve najnovije Netflixove vijesti, pokloni, kvizovi i memovi poput The Holy Church of Netflix na Facebooku.

Povezane priče koje preporučuje ovaj pisac:

Gdje prepoznajete glumačku postavu Netflixovog pravog zločina Believe Me: The Abduction of Lisa McVey from

Prava kriminalistička drama Believe Me je 'mučna', 'zlokobna' i 'divlje srceparajuća'

• Što se dogodilo Bobbyju Joe Longu? Serijski ubojica koji je oteo Lisu McVey

Vjerujte mi na Netflixu: Gdje je sada prava Lisa McVey?