Štrajkači studenata Sheffield Uni kažu da im osiguranje Arts Towera namjerno uskraćuje san

Grupa studenata sa Sveučilišta Sheffield, koji trenutno u štrajku zauzimaju Arts Tower, tvrdi da im sveučilišno osoblje uskraćuje adekvatne životne uvjete upokušati prekinuti njihov prosvjed.Sada više od tjedan dana nakon štrajka, studenti tvrde da se ulažu napori da se njihov prosvjed zaustavi. Kažu da ti postupci imaju ozbiljan utjecaj na njihovu psihičku i tjelesnu dobrobit.

Glasnogovornik grupe okupatora rekao je za Sheffield Tab da osoblje Arts Towera postaje sve neprijateljskije prema grupi, uskraćuje im san budijući ih glasnom glazbom i onemogućuje pristup vlastitoj toploj vodi i hrani.

Osobno kuhalo za vodu i mikrovalnu pećnicu, koje su učenici unijeli u zgradu, osoblje je zaplijenilo jer nisu testirani na PAT. Studenti su ponudili da plate sveučilišnom električaru da ih testira, ali je taj zahtjev odbijen.Glasnogovornik grupe komentirao je odgovor sveučilišta na njihov štrajk. Rekli su da su akcije bile zajednički napor da ih se fizički i psihički istroši i da je tretman koji su primali izazvao jecanje i osjećaj izolacije i nelagode.

Štrajkačiimati zauzimaju Arts Tower od 23. travnja . Prosvjeduju zapopust od 30 posto stanarine i mogućnost prijevremenog otpuštanja u ugovorima o studentskom stanovanju.Oni sada vjeruju da ti postupci pokazuju da sveučilište ne poštuje njihovo pravo na prosvjed.Glasnogovornik Sveučilišta Sheffield rekao je: Sveučilište u Sheffieldu podržava sposobnost studenata da mirno izraze svoje stavove u okviru zakona. Međutim, Sveučilište ne odobrava zauzimanje zgrade koja uzrokuje smetnje drugim studentima te bismo zamolili one koji su u okupaciji da napuste.

Shvaćamo da je ovo bila izuzetno teška godina za studente i tijekom pandemije naporno smo radili kako bismo ih podržali na najbolji mogući način. Sveučilište ne naplaćuje stanarinu studentima koji nisu u mogućnosti koristiti smještaj u vlasništvu ili upravljanju Sveučilišta.

Iako Sveučilište ne može kontrolirati odluke privatnih iznajmljivača, nastavljamo usko surađivati ​​sa Studentskim zborom kako bismo osigurali da studentima pružimo najučinkovitiju i najprikladniju podršku.

spongebob ight imma head out meme

Studenti na Sveučilištu Sheffield Hallam također su u štrajku, a grupa studenata Hallam-a okupirala je zgradu Cantor posljednjih 10 dana. Suočili su se s problemima sa sveučilišnim osobljem i ostao je jedan student Hallam-a velike modrice na nogama poslije zaštitar ga je bacio na tlo dok mirno prosvjeduje.

Ostale priče:

Ažuriranja uživo: studenti Sheffielda okupiraju Arts Tower u sklopu štrajka najamnine

Predavač kaže da je svježiji ili 'previše neznalica' ili 'previše kukavica' u povratnim informacijama eseja

• 'Grebao me cijelim': studenti Sheffielda govore o seksualnom uznemiravanju