Škola rocka bila je film našeg djetinjstva i oblikovala je generaciju

Ako niste gledali Školu rocka na ponavljanju kad ste bili mlađi, žao mi je, ali morate se dugo i pažljivo pogledati u ogledalo i srediti se. Ovaj film ima sve što biste mogli poželjeti i više, i istinski je oblikovao našu generaciju.



Da, Jack Black doslovno čini prijevaru pretvarajući se da je učitelj, a onda prilično otme cijelu učionicu punu djece. Gledajući sada, osjećam se pomalo sumorno – možete 100 posto vidjeti odakle dolaze dosadni učitelji – ali kad smo bili mlađi, nismo mogli manje mariti za višestruke zločine koji su počinjeni u filmu. Sve do čega nam je bilo stalo je da je Škola rocka prepuna ikoničkih jednostrukih tekstova i apsolutno ludih pjesama, te da je bio samo najbolji film 21. stoljeća.





Evo svih razloga zašto je School of Rock bila the kultni film našeg djetinjstva:

Dao nam je neke od najboljih one-linera poznatih čovječanstvu

škola rocka





Brb tetoviranje Ti si ljepljiv i mrzim te na sebi, jer je ova bezvremenska linija istinski promijenila moj život.





Škola rocka je vjerojatno film koji se najviše citira svih vremena – tko bi mogao zaboraviti svu djecu koja umiru od smrtonosnog zapaljenja čovjeka? Ili klasični Ned Schneeeybley, vi ste debeli gubitnik i imate tjelesni miris, a to će testirati vašu glavu ... i vaš um ... i vaš mozak? Svaka pojedina riječ ovog filma nije ništa drugo nego ikona.



Pun je praska za praskom

škola rocka

Ako niste proveli svoje djetinjstvo opasujući BABY WE WERE MAAKING STRAIGHT A’S dok vam se tekstovi sada ne urezuju u mozak za cijelu vječnost, žao mi je, ali ne možemo biti prijatelji. Originalne pjesme apsolutno šamar, a soundtrack je pun tako mnoge incred klasične rock pjesme. Doista ga ne možete pobijediti, a School 0f Rock pomogla je diverzificirati naš glazbeni ukus od najranije dobi.



S matematikom je divna stvar, matematika je stvarno super stvar, čak su uspjeli napraviti i pjesmu o tome stvarno, l iteralna matematika u certificiranu melodiju. Postoji li doista nešto što ovaj film ne može učiniti?

Pokazalo nam je da je u redu biti svoj

Osim što je djeci davao neke granične nevjerojatno uvredljive nadimke, Jack Black je imao dar da se osjećaju važnima i da im pokaže da je u redu biti ono što jesu.

Jedno od djece, Lawrence, kaže da ne misli da je dovoljno kul da bude u bendu, ali Jack Black ga brzo ispravi i vidite kako Lawrence raste u samopouzdanju tijekom filma.

škola rocka

U drugoj sceni, Tomika kaže da se brine da će joj se svi smijati jer sam debela. Jack Black joj kaže da je talentirana i da je to važnije. Ohrabruje je, govoreći da je seksi i bucmast i da ga ljudi obožavaju unatoč njegovoj težini.

Ona pita zašto nije na dijeti, a on kaže: Jer ja volim jesti, je li to takav zločin? U pravu je - nije, ali to je važna lekcija koju treba naučiti.

Sve nas je to naučilo kako to držati čovjeka

škola rocka

U osnovi, School of Rock je bila o tome da se pustite i zabavite – i da to zalijepite za čovjeka. Jack Black došao je u ovu zagušljivu privatnu školu u kojoj su djeca bila prisiljena nositi kravate i učiti latinski – pocijepao je njihovu tablicu s naljepnicama, riješio se njihovih dosadnih lekcija i pomogao im da svi budu svoji i da se jednom zabave.

Svi smo poželjeli da možemo biti u bendu umjesto matematike, a School of Rock nam je dala kušati to.

Povezane priče koje preporučuje ovaj pisac:

Samo pravi rockeri će to zalijepiti čovjeku s ovim kvizom o stihovima Škole rocka

Svi se sjećaju djece iz School of Rocka, ali gdje su oni sada?

KVIZ: Jeste li više Ned Schneebly ili Dewey Finn iz School of Rock?

Sve slike putem Netflix