Broj studenata koji su napustili fakultet zapravo se smanjio tijekom pandemije

Broj studenata koji su napustili fakultet ove je godine zapravo pao, unatoč svemu neviđenih pritisaka koje je studentima stavila pandemija.City Mill je zatražio podatke o odustajanju od sva 24 sveučilišta koja čine Russell Group. 13 jedinica uspjelo je dati potpuni odgovor.

Od početka akademske godine 2020./21. do 4. svibnja, ukupan broj studenata koji su napustili studij manji je za četiri posto u odnosu na prethodnu godinu, a za 17 posto u odnosu na godinu prije.

Direktor Institut za politiku visokog obrazovanja Nick Hillman je za City Mill rekao: Ove dobre vijesti gotovo se sigurno svode na dvije stvari, prije svega. Prvo, prošle godine je više ljudi dobilo svoje prvo mjesto.

Drugo, odustajanje usred pandemije dolazi sa raznim dodatnim izazovima jer su alternative sveučilištu gore od uobičajenih.Brojke također odražavaju naporan rad sveučilišnog osoblja kako bi se osiguralo da iskustvo studenata bude u redu unatoč svim potresima.

hannah montana cast gdje su sada

U 2020./21. bilo je 284 manje napuštanja na Sveučilištu Cardiff i 222 manje na Sveučilištu u Nottinghamu u odnosu na 2019./20.Neka sveučilišta kao što su Liverpool, Queen Mary i York zabilježila su povećanje broja studenata koji su se trajno povukli sa studija, ali je to bilo neznatno i nije iznenađujuće s obzirom na to sveučilišna populacija ima tendenciju porasta svake godine.

Kompletne rezultate možete pronaći u nastavku:

Ova tablica prikazuje broj studenata koji su napustili 13 sveučilišta Russell Group od početka akademske godine do 4. svibnja iste godine

odustajanje od-uni

Povezani članci koje preporučuje ovaj pisac:

• Šok: Euri su uključeni, a 'vicevi' o nasilju u obitelji su po cijelom TikToku

• Konačno je došlo vrijeme da se glasa za najzlobnijeg sveučilišta 2020-21

• Rangiranje od 11 sveučilišnih Youtube kanala od jezivih do najcrnjijih