Ekskluzivno: Unis bi konačno mogao biti prisiljen imati zakonsku obavezu za mentalno zdravlje studenata

Sveučilišta bi konačno mogla biti prisiljena imati zakonsku obvezu za mentalno zdravlje studenata, prema novom zakonu koji se unosi u Dom lordova.Prijedlog zakona, koji je predstavio vršnjak konzervativaca Lord Ralph Lucas, također bi zahtijevao od sveučilišta da studentima daju mogućnost da sveučilište pozove roditelja ako je student u krizi.

koliko vrijedi sonja morgan

Pozivi na sveučilišta da to učine sve su prisutniji, nakon nekoliko roditelja – uključujući oca Student iz Bristola Ben Murray – javno su poručili da bi njihova djeca još bila živa da su ih kontaktirali.

Pod nazivom Prijedlog zakona o mentalnom zdravlju studenata, zakon uključuje mjere koje bi zahtijevale od sveučilišta da zabilježe podatke za kontakt za svakog studenta osobe koju treba kontaktirati u hitnim slučajevima, te utvrditi dužnost takvih pružatelja usluga da podrže mentalno zdravlje studenata.

Kada je Sveučilište u Bristolu uvelo sličnu shemu za prijavu, 93 posto učenika dalo je detalje za nekoga – ne nužno roditelj – da se kontaktira u hitnim slučajevima.Lord Lucas rekao je City Mill-u da je sveučilišta doživjela temeljni nedostatak brige o svojim studentima.

To su mladi ljudi pod njihovom brigom. Preuzimaju veliki dug, dugujete im sveobuhvatnu brigu i kamate, a ne postavljate se da to ispunite, rekao je.On vjeruje da još nije postojao zakon koji bi prisilio sveučilišta da se brinu o ovakvim studentima, i dodaje da mislim da su samoubojstva gadan vrh velikog sante leda.

mentalno zdravlje studenata, mentalno zdravlje sveučilišta

Konzervativni kolega Lord Ralph Lucas, preko parlamenta ( CC BY 3.0 licenca )

Lee Fryattov sin Daniel bio je student u Bath Spa kada si je oduzeo život.

Kao i mnogi roditelji, ja sam zadnji znao da postoji problem, dok nije bilo prekasno, on rekao je za BBC.

Iskreno vjerujem da Daniel ne bi umro tog dana da mi je rečeno.

Sveučilišta tvrde da zaštita podataka – i prava studenata kao odraslih – znače da ne mogu kontaktirati roditelje ili dijeliti informacije bez pristanka studenata.

Lucas je predložio prijedlog zakona kao prijedlog zakona za privatnog člana, koji je prioritet na glasovanju članova Doma lordova. Računi koji su dovoljno visoko na glasačkom listiću prolaze kroz nekoliko faza u Lordovima, prije nego što ih podigne zastupnik i odnese u Commons.

Međutim, lord Lucas kaže da mjere imaju male šanse da budu uvedene u zakon u ovom obliku: ima pet posto šanse da bude dovoljno blizu vrha liste da bude dovoljno rano da prođe kroz Commons.

Od 2017. do 2019. samo jedan od 75 novčanica uveden u Lordove jer su zakoni privatnih članova postali zakon.

No, to je dio poticaja osnivačice dobrotvorne organizacije Deborah Streatfield da prisili sveučilišta da pojačaju način na koji brinu o studentima.

Ne znate koje će se sveučilište brinuti za vašeg sina ili kćer. A realno, nijedna mlada osoba ne bi se trebala boriti u tišini, rekao je Streatfield za City Mill.

Nije važno koliko se novca koristi za mentalno zdravlje studenata, to ne isključuje da nitko neće znati bore li se studenti, dodala je.

Streatfield, koja vodi dobrotvornu organizaciju za društvenu mobilnost The Careers Office, kaže da dosad nije mogla dobiti podršku od Ureda za studente - koji kaže da ne može lobirati - ali da je određeni broj zastupnika spreman podržati mjere u Commons-u.

što je meme desetljeća

Upozoravajući da su sveučilišta vrlo dobra u utapanju ovakvih stvari, Lucas kaže da se nada da će zakon napredovati do točke u kojoj će ga vlada podići jer je dovoljno prožvakana.

Povezane priče koje preporučuje ovaj pisac:

Najmanje 39 vozila hitne pomoći pozvano je u Unis zbog samoubojstva i samoozljeđivanja u ovom terminu

Imenovano i osramoćeno: Jedanaest jedinica ove godine nije imenovalo nijedno novo osoblje za mentalno zdravlje

Tutori nemaju dovoljno treninga za mentalno zdravlje, a univerziteti to moraju promijeniti