Student Sveučilišta u Cardiffu optužen za napad kiselinom u Brightonu

TW: Napad, nasiljeStudent medicine Sveučilišta u Cardiffu optužen je za napad kiselinom u Brightonu u kojem je djevojka zadobila teške ozljede.

Policija Sussexa priopćila je da je žrtva pretrpjela potencijalne ozljede koje bi mogle promijeniti život.

Student pete godine trebao je biti na sudu 31. svibnja, a policija u Sussexu rekla je: Muškarac kojeg je policija uhitila dok je istraživao napad u kojem je štetna tvar bačena na ženu u Brightonu sada je optužen.

Milad Rouf, 25, student medicine iz Newport Roada, Roath, Cardiff, optužen je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda (GBH) s namjerom i davanje otrova s ​​namjerom da ugrozi život.Nadalje su rekli: Žena u dvadesetim godinama prebačena je u bolnicu gdje ostaje s ozljedama koje bi mogle promijeniti život.

Policija Sussexa zamolila je ljude s informacijama da se jave, dodajući: Svatko tko ima informacije koje bi mogle pomoći našoj istrazi napada treba se prijaviti online ili nazvati 101 citirajući operaciju Overstone.Glasnogovornik Sveučilišta u Cardiffu rekao je: Svjesni smo da je student Sveučilišta u Cardiffu optužen za ozbiljan prekršaj. Student je suspendiran s trenutnim učinkom od svog studijskog programa do pravnog ishoda. Bilo bi neprikladno dalje komentirati pojedinačni slučaj i slučaj koji je u tijeku, međutim Sveučilište ima snažno ponašanje studenata i spremnost za prakticiranje postupaka za poduzimanje odgovarajućih radnji.

Nadalje su izjavili: Iako su naše neposredne misli o žrtvi i njihovoj obitelji, cijenimo da to također može izazvati zabrinutost kod nekih naših učenika. Već smo se obratili našim studentima medicine i apelirali bismo na sve studente pogođene ovim incidentom da se obrate našim službama za podršku studentima i pristupe dostupnim savjetima i podršci.

Preporučeni članci ovog pisca:

Sveučilište Cardiff pozvalo je na usvajanje reformirane definicije antisemitizma kako bi studenti bili sigurni

Studenti prijavljuju grupni razgovor o 'Nacionalnom danu silovanja' Sveučilištu Cardiff

'Nakon toga se ničega ne sjećam': Studenti iz Cardiffa dijele svoja nemirna iskustva