Sveučilište Cambridge bilježi najveći udio mjesta u državnim školama

Sveučilište Cambridge objavilo je da će učenici državnih škola vjerojatno činiti između 71 i 72 posto njegovog dolaznog unosa, u usporedbi sa 70,6 posto u 2020., što je prethodni rekord.kao i ovo, priopćenje koje je objavilo Sveučilište kaže da su prihvaćeni svi studenti koji su ispunili uvjete njihove ponude, bez potrebe za odgodama niti da bilo koji student pređe na drugi fakultet. To je znatno drugačije od 2020. godine, kada je to značilo preinačenje ocjena na CAG odgoda do 2021. bit će potrebna za neke nositelje ponuda .

Osim toga, Sveučilište je navelo da je 49 studenata dobilo mjesta kroz prilagodbu, opisanu kao shemu koja nudi mjesto talentiranim studentima sa proširenim sudjelovanjem koji se prijave, ali propuste ponudu, a zatim postižu visoku ocjenu, u usporedbi s 26 prošle godine.

Cambridge se nada što je moguće više osobnog predavanja, sve dok je to sigurno. Fotografija: Matilda Head

Unatoč povećanju visokih ocjena na A-razini ove godine, Sveučilište planira primiti nešto više od 3.600 novaka u listopadu, u usporedbi s 3.900 prošle godine (prouzrokovanih revizijom na A-razine) i 3.528 u 2019. godini.Viši pro-rektor, profesor Graham Virgo komentirao je ovogodišnji proces prijema rekavši da će najmanje 71% naših novih učenika pohađati državne škole, što je još jedan porast u odnosu na prošlogodišnji rekord, dok je više od četvrtine iz onih s najmanje prednosti porijekla, uključujući više od 230 koji su se izjasnili da ispunjavaju uvjete za besplatne školske obroke.

Nastavio je čestitati novim prvašićima: Pozdravljamo postignuća svih naših novih studenata i radujemo se što ćemo ih dočekati u Cambridgeu u listopadu.Istaknuta slika zasluga: Matilda Head