Svi stariji od 18 godina trebali bi moći rezervirati svoja cjepiva do kraja tjedna, kaže šef NHS-a

Svi stariji od 18 godina u Engleskoj trebali bi moći rezervirati svoja cjepiva do kraja tjedna, rekao je izvršni direktor NHS-a Engleske, budući da se napori na cijepljenju ubrzavaju nakon odgode do kraja izolacije.Očekujem da ćemo do kraja ovog tjedna moći otvoriti nacionalnu uslugu rezervacija za sve odrasle osobe u dobi od 18 i više godina, rekao je Simon Stevens jutros na konferenciji NHS Confederation.

23- i 24-godišnjaci mogu rezervirati svoje preglede upravo sada, nakon što je Boris Johnson sinoć rekao da se nada da će svi odrasli biti cijepljeni do 19. srpnja - novog, odgođenog Dana slobode.

NHS-u možemo dati još nekoliko ključnih tjedana da te preostale ubode stavi u ruke onima kojima su potrebni, rekao je Johnson.

Ponavljajući važnost sljedećih nekoliko tjedana, šef NHS-a Engleske Stevens rekao je: Sada je vrlo važno da iskoristimo sljedeća četiri tjedna da završimo posao u najvećoj mogućoj mjeri za program cijepljenja protiv Covida.Međutim, odrasli u Walesu i Sjevernoj Irskoj već mogu rezervirati svoja cjepiva.

Povezane priče koje preporučuje ovaj pisac:

Potvrđeno: Boris Johnson najavljuje četiri tjedna odgode ponovnog otvaranja 21. lipnjaStudenti se nisu trebali vratiti na sveučilište u rujnu, kaže Dominic Cummings

Redovi u Twickenhamu pokazali su da se mladi ljudi ne trebaju sramiti zbog cjepiva

Istaknuta slika: Jacob Lund/Shutterstock